Un 10, un 9'88, un 9'63 i un 9'3 volen deixar el centre

Edició: Com que encara no s'ha fet la reunió de batxillerat per a les famílies, l'article es basa en allò que sabem del programa d'aquest any. Estem parlant amb direcció per assegurar-nos de que no hi ha errors.

Als darrers dies se'ns ha informat de la intenció d'alguns alumnes de 4t de deixar el centre l'any vinent. Aquesta situació ve del fet que en aquest institut no s'admet l'opció de triar una tercera optativa a 1r de Batxillerat, cosa que dificulta l'entrada a la Universitat i el seguiment del curs.

Això penalitza la majoria d'alumnes que planegen cursar un grau de la branca d'enginyeria, ja que aquesta falta d'una tercera optativa els fa escollir entre física i dibuix tècnic, un fet que no es produeix a altres instituts.

L'institut ofereix "reptes" en lloc d'una tercera optativa, però aquests no només no sabem si ponderen a la Universitat, sinó que redueixen l'educació que reben els alumnes. Com explicàvem abans, això fa escollir als alumnes del batxillerat tecnològic entre dues disciplines fonamentals de l'enginyeria, i a més a més, pot baixar la seva nota ponderada a les PAU.

La majoria d'aquests estudiants tenen les notes més altes de tot el curs de 4t. Això, pot ser perjudicial per a la reputació que tindria l'Institut Arraona.

Actualment, aquests alumnes estan planejant reunir-se amb l'equip directiu per veure com solucionar l'assumpte, i si no s'aconsegueix l'objectiu podria ser un cop dur per l'Arraona i en contraposició, una oportunitat per al Casablancas.


Article recolzat pel Sindicat d'Estudiants de l'INS Arraona

Comentaris