PRESSIÓ SOCIAL
La pressió social en adolescents pot arribar a ser una causa molt dolenta de l’impediment d’un desenvolupament personal important. Avui us informarem de què tracta i com evitar-ho.
QUÈ ÉS?
La pressió social és la influència de persones cap a unes altres amb intenció de canviar les seves actituds, valors o comportaments per semblar-te més al grup o a la persona que influeix.
COM AFECTA?
Aquest fenomen social pot afectar greument a la teva vida personal, la teva manera de pensar, els teus valors i a canviar dràsticament la teva personalitat per tal d’aconseguir una acceptació per part de la societat o de les persones que t’envolten. També moltes vegades la persona afectada acaba penedint-se de les seves accions. De vegades la pressió social pot desenvolupar trastorns psicològics o desenllaços com el suïcidi. Un altre factor negatiu és que hi ha un gran risc que l’adolescent comenci amb el consum de drogues, begudes alcohòliques, generi conflictes, entre altres…
ON PODEM TROBAR LA PRESSIÓ SOCIAL?
A les xarxes socials: és molt comú trobar molts comentaris sigui a l’Instagram, TikTok, YouTube, etc. I deixar-se emportar per aquests comentaris públics depenent del número de likes, de comentaris o que tan famosa sigui la persona.
Amistats o familiars: potser de les més comunes, ja que tens una relació propera en la majoria dels casos i tendeixes estar obert a escoltar-los per aquesta proximitat.
Tendències o moda): gairebé tothom ha caigut en aquesta, ja que, sí, per exemple, veiem que una quantitat considerable de gent comença a portar barrets girats a poc a poc es torna una moda i comença a ser comú entre la gent, així arribant a frases com: ‘’encara no portes les noves vambes de NIKE?’’ o ‘’no tens encara aquests pantalons’’?
COM TRACTAR-HO?
És molt important saber dir que no, tenir criteri propi o reforçar-lo, evitar els condicionaments negatius, no limitar-set, a una persona o un grup de persones, buscant altres alternatives, tenir una bona connexió corporal que reforça la nostra percepció interna i la nostra intuïció ètica. Hem de saber escoltar-nos i estar d’acord
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada