En aquesta entrada parlarem sobre el descans dels alumnes de l’Institut Arraona, per tant, citarem les hores de son, si fan la migdiada, i altres dades relacionades amb el descans. També descobrirem si el repòs té alguns efectes acadèmics, és a dir, si pot millorar o empitjorar el rendiment escolar i les hores recomanables que has de dormir al dia per tenir energia suficient.
La nostra hipòtesi és que la majoria dels alumnes no tenen bons hàbits de descans. Pensem que se'n van a dormir molt tard i no aconsegueixen reposar el necessari.
Per extreure la informació del seu descans fora de l'institut i si afecta d'alguna manera els estudis hem enviat uns formularis a alumnes de 4t de l'ESO de l’Institut Arraona per analitzar les dades de son dels nostres companys.
Calculant les dades dels nostres companys hem extret que un 70% dels alumnes se'n van a dormir més tard de les 22:00 h, un 25% més tard de les 00:00 h i l'altre 5% més tard de la 1:00 h.
També hem calculat la quantitat d’alumnes que fan migdiada i ens han sortit els següents resultats: Un 65% sí que fan migdiada entre setmana, mentre que el 35% restant no.
El repòs i la quantitat d’hores de son afecten el rendiment. Si no es descansa bé, el nostre cervell i el nostre cos no funcionen a ple rendiment, cosa que dificulta la nostra capacitat per retenir informació i parar atenció a tot el que succeeix a l’aula o al nostre voltant. Tenint en compte que l’atenció i la memòria són dues capacitats indispensables per treballar rendint al màxim, hem de dormir les hores recomanades pels experts, que són entre els 13 i els 18 anys, de 8 a 10 hores de son al dia.
En conclusió, els alumnes de l’Institut Arraona haurien de dormir més, amb un horari de son més organitzat, ja que això faria que pugin els resultats acadèmics. Des del nostre punt de vista, creiem que la majoria dels alumnes desconeixen la importància d’uns bons hàbits de descans.
Autors: Rocío Albiol, Iker Borrego, Eric Hatero, Tony Mendoza i Lucia Vera.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada