Coneixem la seguretat i privacitat de les xarxes?

Encara que la majoria de vegades no ens ho prenem seriosament, amb les xarxes socials s’ha de tenir molt de compte, doncs no totes disposen de la mateixa privacitat i seguretat. WhatsApp per exemple, té moltes mancances de seguretat i que encara que envies fotos de manera “segura” la pot acabar tenint tothom que vulgui.

Podem confiar en aquestes aplicacions?

WhatsApp és la xarxa més segura si vols enviar fotografies o qualsevol altre document, encara que això no vol dir que no sigui perillós igualment perquè de qualsevol manera poden acabar tenint les imatges que s’envien ja sigui fent captures d’imatge, fent fotos amb un altre mòbil… Però s’ha de dir que és la xarxa més segura, ja que disposa de molta seguretat i vetlla per la privacitat.

La seguretat que parlem està entre altres coses pots donar-li a veure d’una vegada i si algú vol fer captures no deixa ferles i en els missatges també té molts mètodes de seguretat i privacitat, si tu no vols que una conversa sigui permanent pots fer que no ho sigui, fent una conversa temporal.

Instagram no té tanta seguretat i vetlla mot menys per la privacitat , ja que si tu envies fotografies… l’altra persona pot capturar la imatge encara que s'ho enviés de veure-ho una vegada, també passa amb els missatges, tenen una seguretat molt pèssima doncs és molt fàcil accedir a un compte que no és teva i no disposa de seguretat en quasi res.


Moltes xarxes socials posen límits a les fotografies puges o decideixes fer públiques i t’avisen o directament ho esborren, s’ha de ser molt crític amb el que ens diu, ja que ens estan avisant que no és segur que es pugui això, si encara que et limiten fer coses tu prens la decisió de fer-ho, has de ser conscient dels teus errors o imprudències..


Les xarxes socials es troben actualment en un punt d'inflexió, tracten de protegir-nos, però hem de tenir presents els perills que comporta l’utilització de les xarxes socials, hem de ser conscients de tot el que pugem i enviem a les xarxes socials, ja que no totes les xarxes socials tenen la mateixa seguretat o privadesa amb el que decidim enviar o compartir.




Alba Caravaca, Sara Álvarez, Alex Segura, Leire Olid i Paola Garcia

Comentaris