Historia Arraona

La història del nostre centre és un punt de partida per poder viure el present i pensar en el futur. D’entrada val a dir que l’Arraona juntament amb l’Egara van ser els primers instituts construïts en aquesta comarca fa més de 50 anys.Els centres es van fundar l’any 1967 a Castellarnau. Gràcies a això, i especialment a les ciutats de Terrassa i Sabadell , varen aconseguir ampliar la seva oferta d’ensenyament públic en uns anys d’enorme creixement.

L'Arraona era pels nois i L'Egara per a les noies, però això va canviar al curs 77/78, el nom es va decidir en reunions prèvies a l'obertura. Actualment no hi ha cap centre amb aquestes normes. Ara, tots els centres educatius són mixtes degut a a la igualtat.  


L’institut rebia a molts estudiants de molts llocs com Rubí, Castellar o fins i tot Polinyà. Aquests alumnes normalment venien en els autobusos municipal o en tren. Als dies d’ara, els centres públics no tenen cap medi de transport per els alumnes. Els estudiants venen en cotxe o caminant. Però, a l’actualitat molts dels alumnes venen en patinet elèctric.


A l’any 1996, l’institut es va traslladar als barris de la Concordia, Ca n’Oriac o a la Creu Alta.

Amb aquests moviments, també van substituir el COU i el BUP pel que ara és anomenat ESO i Batxillerat això forma part de la normativa vigent en aquest moment. Des d'aquest moment les classes van començar a ser mixtes fins a l’actualitat.


Passats uns anys, l’institut Arraona es va tornar a moure. Al 2014 - 2015 es va traslladar a on està situat actualment. Quatre anys més tard ja hi havien els quatre nivells de l’ESO i Batxillerat.


Avui en dia, l’institut està fet amb construccions prefabricades tipus mòduls . Els pares i la gent directiva del centre estan lluitant per aconseguir un edifici en condicions. Actualment s’està lluitant per tenir un nou institut, però que no acaba d’arribar. S’han escrit moltes cartes a la Generalitat, Ajuntament i altres institucionsi pareix que finalment s’ha aconseguit un compromís i una data per obtenir el nou  edifici. S'estan fent els plànols i de cara al curs 27-29 es podrà disfrutar d’un nou centre l’edifici.

Comentaris