El perill de la Digitalització als instituts!!



El perill de la Digitalització als instituts!!


La digitalització en els instituts comporta riscos com la bretxa digital, amb accés desigual a tecnologia; problemes de privacitat i ciberseguretat; i efectes negatius en la salut física i mental dels estudiants. La qualitat de l'educació pot veure's afectada per la dependència tecnològica i distraccions, mentre que la falta de preparació del personal docent i el plagi representen desafiaments addicionals. Els alts costos i la dependència de proveïdors tecnològics també són preocupants. Mitigar aquests riscos requereix polítiques que promoguin l'accés equitatiu, garanteixin la seguretat de dades, ofereixin formació adequada als docents i fomentin un ús responsable de la tecnologia.


L'aspecte més preocupant és la empijorament de la qualitat d’escriptura als alumnes, els ordinador fan que no s’haguin de fixar en la seva escriptura, només han de passar el seu text per un corrector i ha o tenen tot fet. Això ha fet que que l’ortografia en general tingui menys nivell.


Hem anat preguntant a alguns alumnes de l’institut arraona quant temps passes amb les xarxes socials o amb el mòbil en general, el 80% dels alumnes que hem preguntat, tenen una mitjana de 6/7 hores amb el mòbil, hi han algunes excepcions, un 20% els quals passen unes 2/3 hores, que també es pot considerar un temps bastant alt. El sorprenent és que de les 6/7 hores de mitjana del alumnes amb el mòbil, unes 4/5 hores son amb les xarxes socials.





Per reduir l'ús de dispositius a les aules, implementa una política clara, educa sobre els efectes negatius, promou activitats interactives, utilitza tecnologia per controlar-ne l'ús, fomenta materials físics, incorpora pauses tecnològiques, modela comportaments responsables, designa espais específics per a dispositius, ofereix incentius positius i implica les famílies. Això crearà un entorn d'aprenentatge més productiu i equilibrat.

Comentaris